"Passe Hatt" handler om figurene Baldrian og Musa som bor sammen. Men passer det at en mann og en mus bor sammen?
I denne forestillingen handler det mye om å passe eller ikke passe , og om hva vi gjør med det. Når Baldrians hatt ikke passer, er det da hodet som er for lite, eller hatten som er for stor? Naboen til Baldrian og Musa er veldig sikker på hva som passer seg, og mener at det passer ikke å ha mus i hus. Det blir etter hvert ikke lett å være Musa. Baldrian har det heller ikke lett med de valgene han må ta.
Hvordan det går til slutt er det ikke godt å si...
Kanskje naboen får så "hatten passer".

Forestillingen passer best for barn over tre år
Kakemenn er viktig for Baldrian og Musa like før jul. Kakemenn kan komme fra så mange slags plasser - og sannelig kan de ikke forsvinne på de utroligste steder. Bakeren vil i alle fall ha sine kakemenn for seg selv. Baking er ingen enkel sak,og når ting begynner å gå galt, får det følger også for andre juleforberedelser. Selve Julen henger i en tynn tråd hos Baldrian og Musa.

Men når det kommer til stykket – hva er det
viktigste i julen ? Musa vet svaret – for finnes det
noe mer fantastisk å gi bort enn seg selv ? ...

Forestillingen passer best for barn over tre år.Baldrian sitter oppe hele natten og leser kjærlighetsdikt, han
savner så veldig en kjæreste. Musa savner bare en anledning til å spise bløtkake! Den kvikke Musa forklarer Baldrian at jo mer en tenker på det en ønsker seg, jo mer får en lyst på det. Men man får
verken kjæreste eller bløtkake av bare å tenke!Giert Werring får i denne forestillingen fram dilemmaet mellom det å ønske seg noe,og å måtte handle selv for å
oppnå det man ønsker seg - da kan det oppstå utfordringer som må overvinnes og som til slutt fortjener å feires! Det har blitt utallige forestillinger fra Baldrian & Musa Dukketeater gjennom mange år, og det er med stor glede Giert Werring ser at publikummere fra 30 år tilbake nå kommer tilbake med sine egne barn på forestillingene.

Manus av og med:
Giert Werring
Regi:
Nora Valeur


Billedboka Baldrian og Musa og Lengselen blir utgitt medio mars, med illustrasjoner av Tiril Valeur Holter-Andersen.